Lasă un comentariu

Centru de Excelenta pentru Studii Clinice in Bolile Cerebro-Spinale la Cluj-Napoca


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, va propune plenului Consiliului Judetean aprobarea proiectului „Centrul de Excelenta pentru Studii Clinice in Bolile Cerebro-Spinale”, proiect initiat de catre Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.
Locatia propusa pentru crearea „Centrului de Excelenta pentru Studii Clinice in Bolile Cerebro-Spinale” este un teren in suprafata de 1574 mp, proprietate publica a Judetului Cluj, aflat in administrarea Consiliului Judetean Cluj. Terenul a facut obiectul unor hotarari de consiliu judetean de concesionare in vederea realizarii unui centru de imagistica.

Procedura de concesiune a fost anulata prin hotarare judecatoreasca si s-a dispus organizarea unei noi licitatii cu acelasi obiect. Firmele SC Scandia Imagistica Cluj SRL si SC Medinst Diagnostic Romano-German SRL au depus la Consiliul Judetean Cluj adrese prin care renunta la orice pretentii legate de punerea in executare a hotararilor judecatoresti.

„Ne vom implica in acest important proiect, deoarece prin realizarea Centrului se realizeaza un pol de excelenta unic, prin care se va permite asigurarea unei baze de asistenta medicala, cercetare stiintifica si didactica de varf in domeniul neuro-stiintelor, printr-o abordare multidisciplinara”, considera presedintele CJ, Alin Tise.

Proiectul va fi depus pentru finantare prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 2 – Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare; Domeniul major de interventie 2.2 – Investitii in infrastructura de CDI; Operatiunea 2.2.1- Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare);

Programul operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice” (POS CCE) este unul dintre cele sapte programe operationale sectoriale (POS-uri) – instrumente pentru realizarea prioritatilor trasate prin Cadrul National Strategic de Referinta (CNSR) si prin Planul National de Dezvoltare (PND) 2007 – 2013. Aceste documente strategice la nivel national urmaresc consolidarea si aplicarea in Romania a politicilor de coeziune sociala si economica si a celor de dezvoltare regionala cu adaptarea corespunzatoare a acestora la politicile europene si la strategia Lisabona, orientata cu precadere spre cresterea economica si crearea de locuri de munca. 

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: