Lasă un comentariu

200 milioane euro pentru firmele din domeniul agricol


Firmele care proceseaza produse agricole pentru obtinerea de biocombustibil vor primi de la stat un ajutor financiar nerambursabil. Concomitent, vor fi sprijinite si firmele care proceseaza produsele agricole in produse neagricole, precum si cele care proceseaza produsele forestiere lemnoase si nelemnoase.

In total, vor fi sprijinite financiar 550 de intreprinderi din toata tara, fondurile alocate ridicandu-se la 200 milioane euro, bani care vor proveni de la bugetul de stat si din fonduri europene. Schema va fi pusa in aplicare imediat dupa obtinerea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene si va fi valabila pana la 31 decembrie 2013.

Proiectul de ordin al Ministerului Agriculturii care reglementeaza aceasta schema de ajutor, a fost avizat favorabil de catre Consiliul Concurentei si, in scurt timp, va fi trimis la Comisia Europeana pentru avizare, se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Consiliul Concurentei.

“Prin promovarea investitiilor in aceste sectoare de activitate, se urmareste cresterea competitivitatii produselor obtinute, incurajarea diversificarii activitatilor economice, imbunatatirea calitatii vietii, crearea de noi locuri de munca", a subliniat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Firmele care vor obtine finantare in cadrul acestui program, vor putea folosi banii pentru investiti in ehipamente sau licente, dar si pentru drepturi de brevet.

source: CityNews Cluj

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: