Lasă un comentariu

Cum va arata cel mai tare cinema din Romania


Cel mai mare si mai modern ecran de cinematograf a fost instalat ieri, deschiderea oficiala pentru public urmand sa se faca luna viitoare

IMAX, cel mai mare ecran din lume a fost instalat astazi si la Bucuresti, in cadrul AFI Palace Cotroceni, si va fi deschis publicului incepand cu 20 noiembrie 2009.

Ecranul, care este de 20 ori mai mare decat un ecran standard de cinema, are o inaltime de 26 de metri si o latime de 37 de metri. In plus, are o forma usor curbata pentru a cuprinde vederea periferica a tuturor celor care vizioneaza un film si este confectionat din latex, pe 70% din suprafata sa avand perforatii speciale, care permit trecerea sunetului si previn miscarea datorata curentilor de aer. La suprafata, ecranul este acoperit cu o vopsea argintie speciala prin care este reflectata lumina in sala.

Sala care gazduieste ecranul are 398 de locuri, investitia totala in scaune fiind de aproximativ 60.000 de euro, potrivit Corinei Gonteanu, Director de Marketing din cadrul Cinema City Romania. Proiectorul IMAX, care cantareste aproximativ o tona a costat peste doua milioane de euro, a mai adaugat aceasta.

„Majoritatea filmelor care vor fi difuzate pe uriasul ecran vor fi documentare, cu scop educativ”, a spus Gonteanu, precizand ca filmele difuzate in cadrul IMAX se adreseaza in special grupurilor scolare.

In prezent in Europa exista in jur de 70 de Sali IMAX.

Imagini:

Sursa: BusinessMagazin.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: