Lasă un comentariu

Râmnicu Vâlcea: Uniunea Europeană promovează turismul din judeţ


Staţiunile balneare, mănăstirile, monumentele istorice vechi şi zonele montane vor fi prezentate la târgurile de turism regionale şi naţionale.

Mănăstirea Bistriţa

Potenţialul turistic al judeţului Vâlcea va fi promovat timp de doi ani cu fonduri de la Uniunea Europeană. Conducerea Judeţului (CJ) a depus la începutul anului un proiect pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului. Proiectul „Promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea” a fost aprobat şi recent s-a semnat şi contractul de finanţarea. Valoarea totală a proiectului e de 595.000 lei, iar banii vin de la Fondul European de Dezvoltare. Cu banii se vor realiza materiale de promovare tipărite sau pe suport electronic, un film de prezentare a judeţului, un site turistic cu baze de date referitoare la spaţii de cazare şi servicii, evenimente şi se va participa la toate târgurile de turism regionale şi naţionale în următoarele 24 de luni. „Vrem să promovăm judeţul Vâlcea, identitatea sa culturală şi bogăţiile naturale, pe fondul lipsei unei imagini pozitive a României ca distribuţiei turistice.  Turismul e una din cele mai importante activităţi care poate fi dezvoltat în Vâlcea”, a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ.

Cula Greceanu cel mai vechi aşezământ din ţară

Peste un milion de turişti, în 2008


Vor fi prezentate staţiunile balneare: Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora şi Ocnele Mari. Va fi promovată şi zona montană din Ţara Loviştei, Valea Lotrului, Voineasa, Vidra şi Obârşia Lotrului. Din filmul de prezentare a judeţului nu va lipsi ceramica din Depresiunea Horezu, culele de la Măldăreşti, Muzeul Trovanţilor, mănăstirile, parcurile naţionale Buila-Vânturariţa şi Cozia, dar şi Muzeul Satului Vâlcean.

Mănăstirea Cozia

Mănăstirea Dintr-un Lemn

Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică  (DJS) Vâlcea, în 2008, judeţul a fost vizitat de 1.280.263 turişti, din care peste 2.700 au fost străini. Cei mai mulţi turişti au fost în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, peste 60%.

Mănăstirea Hurez e inclusă în patrimoniul UNESCO.

„Încercăm ca prin acest proiect să atragem un număr şi mai mare de turişti”, a declarat Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul CJ Vâlcea.

Sursa: adevarul.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: