Lasă un comentariu

Agenţiile de Turism vor TVA redus la 9%


Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România solicită Guvernului reducerea TVA-ului pentru serviciile din turism la 9%, informează un comunicat al asociaţiei.

În ultimele zile am asistat cu îngrijorare la vehicularea, în mass-media, a unor speculaţii prin care se sugerează că o soluţie pentru redresarea bugetului ar fi creşterea cotei de TVA după 1 ianuarie 2010″, precizează ANAT în comunicat.

În ţările mai avansate economic din vestul Europei, în condiţii de severă criză economică, măsurile luate pentru aplatizarea efectelor negative au vizat o relaxare fiscală prin reducerea cotelor de TVA la serviciile de cazare în hoteluri în Germania (de la 22% la 7%) şi a cotei de TVA aplicabilă serviciilor prestate în restaurante în Franţa„, transmite asociaţia.

ANAT îşi consideră că Guvernul va lua măsurile ce se impun pentru contracararea efectelor crizei: „Ne manifestăm încrederea că, indiferent de speculaţiile întâlnite în mass-media, guvernul va lua măsuri pentru diminuarea efectelor crizei şi nu pentru adâncirea ei. Firmele private au dus până în prezent greul recesiunii şi este contraproductiv a le împovăra şi mai mult prin escaladarea fiscalităţii„.

Reamintim că, reprezentanţii ANAT au solictat deja, în urmă cu mai multe luni, Ministerului Turismului, reducerea cotei de TVA la toate serviciile turistice şi alinierea la cota unică de 9% aplicabilă acum numai la serviciile de cazare.

De altfel, amendamentele aduse de ANAT la proiectul de Lege a Turismului prevăd, printre altele, modificarea legii pentru a stabili o cotă de TVA de 9% pentru toate activităţile din turism.

Cota se aplică numai în cazul agenţilor economici  cu activitate în turism, care prestează servicii turistice în România, autorizaţi sau licenţiaţi de Ministerul Turismului şi numai pe perioada de valabilitate a autorizării sau licenţei. Dacă agentul economic autorizat sau licenţiat de Ministerul Turismului desfăşoară şi alte activităţi, cota de 9% se aplică exclusiv asupra activităţilor de turism.

ANATsusţine că turismul românesc are nevoie de sprijin din partea autorităţilor statului într-o perioadă de criză şi solicită în acest sens identificarea de soluţii îndrăzneţe, cu impact imediat asupra activităţii specifice.

Sursa: adevarul.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: