Un comentariu

Orasul Slanic va avea toate facilitatile pentru atragerea turistilor


Orasul Slanic, singurul din judet care nu dispune de retea de alimentare cu gaze naturale, va beneficia de aceasta facilitate in urma depunerii marti la Consiliul Judetean Prahova a solicitarii in vederea organizarii licitatiei publice deschise de concesionare a serviciului public de distributie de gaze naturale in oras. Acest lucru a fost posibil datorita aprobarii debitului de 21.000 mc gaz natural/h de catre TransGaz SA Medias. Consiliul Local Slanic a aprobat, in sedinta din aceasta luna, folosirea cu titlu gratuit a terenurilor din domeniul public pentru lucrarile de executie, intretinere si reparatie a retelelor de distributie.

Intre Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Local Slanic exista un acord de asociere in vederea infiintarii retelei de distributie de gaze naturale. Pana in prezent, cei peste 7.000 de locuitori ai orasului Slanic nu au beneficiat de retea de gaze naturale, cu toate ca orasul este cunoscut si vizitat anual de peste 100.000 de turisti, fiind singura statiune balneoclimaterica din judet. In Slanic va fi finalizata la sfarsitul acestei luni si o importanta investitie in infrastructura, prin castigarea unui proiect din fonduri PHARE, in valoare de trei milioane euro.

Costea Danelus, primarul localitatii, a declarat ca termenul limita de finalizare a acestei investitii, care a fost sfarsitul lunii iulie, nu a putut fi respectat, dar s-a obtinut o prelungire a duratei de executie a lucrarilor. "Finalizarea investitiei a fost intarziata pentru ca a fost necesara reproiectarea tuturor lucrarilor cuprinse in proiect", a afirmat primarul orasului Slanic.

Proiectul a primit finantarea in cadrul Programului PHARE "Coeziune economica si sociala", contractul de finantare fiind semnat in luna ianuarie a anului trecut. Proiectul cuprinde lucrari de asfaltare, canalizare si reabilitarea retelei de alimentare cu apa potabila a localitatii. Valoarea fondurilor europene aprobate pentru acest proiect este de peste 2,8 milioane euro iar cofinantarea din partea Consiliului Judetean Prahova, de aproximativ 312.000 euro.

Potrivit declaratiilor primarului Costea Danelus, prin cele doua importante investitii care se vor realiza la Slanic vor fi atrasi mai multi turisti, statiunea fiind deschisa vizitatorilor pe tot parcursul anului. Slanicul este cunoscut in special pentru izvoarele cu apa minerala care contin compusi ai calciului, clorului, sodiului si sulfului, aceste izvoare fiind utilizate inca din anul 1885, dar si pentru lacurile naturale cu concentratie mare de sare Baia Baciului, Baia Rosie si Lacul Verde. Un alt punct de atractie il reprezinta vechea mina de sare ‘Unirea’, aflata la o adancime de 300 metri, care a fost transformata in sanatoriu pentru tratamentul bolilor respiratorii. Turistii mai pot vizita la Slanic un munte de sare, rezervatie naturala, cunoscut sub denumirea de "Grota Miresei", care s-a format in anul
1914, prin prabusiri unei mine de sare.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

One comment on “Orasul Slanic va avea toate facilitatile pentru atragerea turistilor

  1. Statiune balneoclimaterica in Prahova este si orasul Breaza, cel putin asa scrie de cum intri in el :). Si mai stiu ca acolo e cel mai curat aer din toate orasele tarii.

    Legat de Slanic… apa potabila, canalizare.. Dar cu trenul cum ramane?! Nu cred ca mai sunt atatia turisti anual..

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: