Lasă un comentariu

Adevarul: Din judete, 14 noiembrie 2009


ALBA. Locuitorii din Alba Iulia sunt aşteptaţi la târgul agro-alimentar „La lăsatul Postului“, unde producătorii le oferă pâine pe vatră, turtă dulce, miere, brânză şi preparate din carne. Evenimentul are loc, până duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

ARAD. Sute de liceeni au fost, ieri, la Târgul Educaţiei organizat la Arad. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cei ai Universităţii „Vasile Goldiş“ au prezentat oferta facultăţilor, elevii fiind atraşi în special de specializările economice şi de cele juridice.

ARGEŞ. Delicatese din bucătăria autohtonă şi din cea internaţională pot fi gustate la cel mai mare festival gastronomic organizat în Piteşti, la Euromall. Azi se va încerca gătirea celui mai mare caltaboş, iar mâine argeşenii sunt invitaţi la pomana porcului.

BACĂU. Peste 50 de pasionaţi ai jocului cu zaruri vor participa, azi şi mâine, la Cupa „Trotuş“ la Table și Backgammon, organizată la Târgu Ocna. Concurenţii sunt din București, Brașov, Iași, Suceava, Urziceni, Ludus, Panciu, Onești, Bacău și Târgu Ocna.

BIHOR. Studenţii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Oradea vor participa, astăzi, de la orele 11.00, la un marș anti-diabet. Ei vor porni din curtea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, urmând să ajungă pe strada Republicii.

BISTRIŢANĂSĂUD. Expoziţia de mezeluri cu vânzare din cadrul „Târgului bucatelor de la Jupânu’“ îşi aşteaptă oaspeţii în Piaţa Decebal din municipiul Bistriţa.

BOTOŞANI. Primarul şi cei doi viceprimari din municipiul Botoşani au intrat, de ieri, în concediu fără plată. Decizia a fost luată pentru a da un exemplu angajaţilor care sunt obligaţi să-şi ia opt zile de concediu fără plată.

BRAŞOV. Astăzi se deschide patinoarul artificial din cadrul Complexului „Olimpia“ Braşov. Copiii vor plăti cinci lei, iar adulţii câte 10 lei, pentru 90 de minute de patinat.

BRĂILA. Administratorul unei societăţi comerciale cu profil vânzări de autoturisme municipiul Brăila este cercetat penal după ce a montat ilegal un sistem de monitorizare video.

BUZĂU. Muncitorii care săpau la fundaţia maternităţii din municipiul Buzău au dezgropat, joi seară, un schelet uman. Oasele erau îngropate la doi metri adâncime, într-o zonă unde cu ani în urmă erau beciurile fostei Securităţi. Poliţiştii criminalişti au început cercetările.

CARAŞSEVERIN. Zeci de tineri şomeri care au participat la cursuri de calificare pentru bucătari şi ospătari şi-au demonstrat ieri abilităţile culinare, într-un show organizat la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţelor de Muncă. „Eu m-am pregătit pentru cursul de bucătar. Îmi place această meserie şi sper să pot lucra în acest domeniu“, a spus Simona Mâţu, una dintre cursante.

CĂLĂRAŞI. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va achiziţiona, la începutul anului viitor, trei ambulanţe SMURD. Investiţia de aproximativ un milion de lei este asigurată din fonduri europene.

CLUJ. Directorul Autotrăzii Transilvania, Mike Mix, va fi schimbat de la conducerea şantierului din România, odată cu finalizarea tronsonului Turda-Gilău, a anunţat, ieri, compania Bechtel. El va fi înlocuit de Mike Swinford, fost director de proiect pentru autostrada din Albania.

CONSTANŢA. Rochii de mireasă, costume pentru miri şi aranjamente pentru nuntă sunt expuse, până duminică, la Târgul de nunţi de la City Park Mall. Rochiile costă între 800 şi 6.000 de lei, iar preţurile costumelor sunt între 450 şi 850 de lei. 7

COVASNA. Regina Elisabeta a Ungariei, Sissi, va avea o statuie în Sfântu Gheorghe. Statuia va fi amplasată, anul viitor, în parcul care-i poartă numele.

DÂMBOVIŢA. Direcţia Silvică nu va pune la dispoziţia comercianţilor brazi, ci numai 1.800 de molizi pentru Crăciun. Preţurile variază între 10 şi 20 de lei.

DOLJ. Fundaţia „Habitat for Humanity Romania“ va inaugura, astăzi, în Bechet, prima casă din programul Casa de credinţă. Beneficiară este familia Doru care a lucrat, alături de alţi voluntari, la construcţia locuinţei.

GALAŢI. Aproximativ 100 de barje din cele 471 ale Navrom Galaţi vor fi vândute la fier vechi. Decizia a fost luată, ieri, de adunarea generală a acţionarilor, din cauza scăderii transportului pe Dunăre şi a schimbării rutelor de circulaţie a materiilor prime destinate combinatului ArcelorMittal Galaţi.

GIURGIU. Un bărbat din comuna Mihai Bravu a fost arestat preventiv, ieri, pentru zece zile, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere. El este acuzat că i-a adus injurii primarului localităţii şi familiei sale şi că a lovit un autoturism.

GORJ. Consiliul Judeţean a alocat, ieri, 1,75 milioane de lei pentru amenajarea şi dotarea a nouă centre salvamont. Valoarea proiectului este de 9 milioane de lei, diferenţa fiind asigurată de Uniunea Europeană.

HARGHITA. Peste 300 de tineri din Harghita, Bistriţa Năsăud şi Timiş au participat, ieri, la Miercurea Ciuc, la tradiţionalul Bal al Strugurilor şi Dansurilor Populare.

HUNEDOARA. Cei 13 mineri care, în urmă cu un an, şi-au pierdut viaţa în accidentul de muncă de la Mina Petrila au fost comemoraţi ieri. Rudele şi foştii colegi ai celor dispăruţi au aprins lumânări la troiţa din curtea minei.

IALOMIŢA. Preţul apei potabile se va ieftini în municipiul Slobozia. Locuitorii vor plăti, de la 1 ianuarie 2010, 1,77 lei pe metru cub, plus TVA, faţă de 2,69 de lei cât este în prezent.

IAŞI. Cei 14 agenţi de la Poliţia Rutieră judecaţi pentru infracţiuni de corupţie au fost mutaţi la secţii din mediul rural şi la logistică. Şefii poliţiei n-au luat încă nicio decizie în privinţa celorlalţi 30 de agenţi, care au fost scoşi de sub urmărire penală.

ILFOV. Pe şoseaua de centură, între localităţile Mogoşoaia şi Afumaţi, traficul rutier este restricţionat începând de ieri. Timp de 12 luni au loc lucrări de reabilitare şi de extindere a şoselei la patru benzi.

MARAMUREŞ. În zonele de munte aflate la altitudini de peste 1000 de metri a început să ningă. Lucrătorii Companiei Naţionale de Drumuri au dat asigurări că sunt pregătiţi să intervină în Pasul Gutâi pentru a curăţa drumul.

MEHEDINŢI. Lucrările de apărare a malurilor unor cursuri de apă din bazinul hidrografic Blahniţa-Jiviţa au fost finalizate. S-au construit diguri şi terasamente pe o lungime de 89,4 kilometri.

MUREŞ. Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş va fi luminată, astăzi, de la ora 17.00, cu zeci de candele, în cadrul unui eveniment caritabil. Fiecare candelă este simbolul unei persoane aflate în dificultate. Sumele obţinute din vânzarea candelelor vor fi donate.

NEAMŢ. Festivalul „Filmul de Piatră“, programat între 6 şi 10 ianuerie 2010, nu va mai avea loc, din lipsă de fonduri. Festivalul ar fi trebuit să se desfăşoare la Piatra Neamţ.

OLT. Direcţia de Sănătate Publică a început, ieri, o anchetă internă după ce 50 de medici au fost acuzaţi că au oprit 50 din cele 300 de pachete cu pastă de dinţi, periuţe, săpunuri şi jucării destinate copiilor săraci de la sate. Valoarea unui pachet este între 13 şi 15 lei. Celelalte 250 de pachete au ajuns la copiii din şase şcoli din mediul rural.

PRAHOVA. Primul Consulat Onorific al Macedoniei în România s-a deschis, joi seară, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova. Activitatea consulatului se va axa pe intensificarea relaţiilor economice dintre cele două ţări.

SATU MARE. Peste 130 de locuri de parcare au fost date, ieri, în folosinţă în municipiul Satu Mare, pe locul unde au fost demolate 69 de garaje ilegale. Investiţia a fost de peste 460.000 de lei.

SĂLAJ. Un bărbat de 65 de ani din localitatea Var a fost lovit mortal de un tren, ieri, în timp ce care încerca să traverseze calea ferată printr-un loc nepermis.

SIBIU. Peste 20 de piloţi, printre care şi un copil de 14 ani, vor participa la a cincea ediţie a competiţiei Sibiu Rally Show, organizată azi, de la ora 10.30, pe pista de rally cross a Sibiului.

SUCEAVA. Unul dintre viceprimarii municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, este bolnav de gripă nouă în formă medie şi este izolat la domiciliu. Edilul-şef Ioan Lungu a hotărât să se dezinfecteze toată primăria în acest weekend.

TELEORMAN. Cinci statuete din os din patrimoniul Muzeului Judeţean din Alexandria se află la New York, în cadrul expoziţiei internaţionale „Lumea pierdută a Vechii Europe. Valea Dunării 5000-3500 î.Hr.“.

TIMIŞ. Fazani, păuni şi găini gigantice se numără printre cele peste 700 de păsări aflate la expoziţia organizată de „Fauna Banatului“ la Hotel Senator din Timişoara. Sunt prezenţi crescători din toată ţara.

TULCEA. Un poliţist de frontieră tulcean, Marian Nedelcu, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat de furt calificat. Agentul a furat dintr-o cameră de hotel un laptop şi două telefoane mobile. El riscă o pedeapsă între 3 şi 5 ani de închisoare.

VASLUI. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au descoperit în curtea unui bărbat din Huşi un adevărat arsenal: 4 bombe de aviaţie, 22 de mine antitanc, 4 proiectile şi o bombă de aruncător. Muniţia provine din cel de-al Doilea Război Mondial.

VÂLCEA. Sute de credincioşi vor asista azi la ceremonia în care Episcopia Râmnicului va fi ridicată la rang de Arhiepiscopie, cu ocazia împlinirii a 506 ani de atestare documentară. Slujba religioasă va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

VRANCEA. Micii fotbalişti participă, azi şi mâine, la Memorialului „Aristide Ghiţă“. Turneul se adresează copiilor născuţi în anii 1999 şi 2000. Vor participa echipele: CSM Focşani, Sportul Studenţesc, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ Constanţa, Oţelul Galaţi şi Luceafărul Brăila.

Sursa: adevarul.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: