Lasă un comentariu

Premieră în Ardeal – 59 de euro ca să vezi Clujul din cer


Începând de săptămâna viitoare, clujenii vor avea ocazia să facă zboruri de agrement cu avioane ultrauşoare. Acestea vor decola de la aerodromul din Dezmir, iar costul pentru o jumătate de oră de zbor va fi 59 de euro. Zborul de o oră va costa 129 de euro.

Iniţiativa aparţine unor clujeni împătimiţi ai zborului, care au hotărât să „împrumute” o idee care s-a dovedit de mare succes la Bucureşti, unde astfel de zboruri de agrement sunt operate de firma Aventura Card. „Au decis să se extindă în cât mai multe locuri din ţară, pentru ca accesul la astfel de servicii să fie cât mai uşor”, explică Roxana Goger, cea care a decis să implementeze la Cluj serviciile Aventura Card.

Distracţie cu 59 de euro

Cei care doresc să încerce experienţa zborului la bordul unui avion ultrauşor sau să le facă un cadou persoanelor apropiate pot achiziţiona card-uri pentru acestea prin intermediul internetului. Cardurile pentru zborurile de la Cluj – care vor fi efectuate de pe aerodromul de la Dezmir – pot fi cumpărate deja de pe site-ul aventuracard.ro, iar zborurile vor începe peste câteva zile. „Vor fi zboruri cu un avion ultrauşor. Oferim două pachete. Unul va fi un zbor de 30 de minute, în jurul oraşului, spre exemplu până la Bonţida sau până la lacurile de la Gilău, iar al doilea va fi un zbor de o oră. Traseul va fi Cluj-Cheile Turzii-Cetatea Colţeşti-Rimetea-Cheile Aiudului-Cluj”, spune Roxana Goger, reprezentantul de la Cluj al Aventura Card. Preţul pentru pachetul de o jumătate de oră va fi de 59 de euro. Zborul de o oră va costa 129 de euro.

De la 30 la 180 de km/h

Avionul cu care vor fi efectuate zborurile este un avion ultrauşor Savannah produs în Italia, cu două locuri, din categoria STOL (Short Take Off and Landing). Acesta necesită spaţiu foarte mic pentru decolare, respectiv aterizare. „Decolează în aproximativ 20-25 de metri şi aterizează în 50 de metri”, explică pilotul Attila Goger, care mai spune că aparatul de zbor poate atinge o viteză de până la 180 km/h. „Viteza de croazieră este, însă, între 145 şi 155 km/h. De asemenea, avionul mai are o particularitate, şi anume că poate zbura chiar şi cu 30 km/h, iar caracteristicle zborului nu se modifică”, a mai afirmat pilotul.

Idee „prinsă” din zbor

Ideea de a aduce la Cluj serviciile de agrement aerian le-a venit Roxanei şi soţului ei Attila Goger ca urmare a unui zbor pe care l-au efectuat în urmă cu puţin timp. „Am zburat până la Rimetea şi am descoperit că astfel, în puţin timp, pot fi văzute o mulţime de obiective turistice la care altfel ajungi foarte greu”, spune Roxana Goger.

Sursa: adevarul.ro

Autor: Vasile Racoviţa

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: