3 comentarii

Bucurestenii din sectorul 6 vor putea face plata impozitelor si taxelor locale la infochioscuri


Primul infochiosc pentru plata impozitelor si taxelor locale a fost ”testat”, sambata, in Rotonda din complexul Plaza Romania, de primarul sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteras.
Programul ”Infochioscuri cu plata prin card” cuprinde solutii inovatoare pentru plata impozitelor si a taxelor locale. Aplicatia informatica reprezinta o noutate pentru sistemul de plata a taxelor si impozitelor locale, dand posibilitatea fiecarui locuitor al sectorului ca, pe baza cardului bancar si a cartii de identitate, sa-si achite de la acest tip de aparat obligatiile catre stat.

Infochioscurile se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si persoanelore juridice cu domiciliul pe raza sectorului 6. Cetatenii pot plati taxele si impozitele pentru autoturism, masina, teren, parcare, dar si amenzi. Procedura de plata presupune autentificarea utilizatorului prin scanarea electronica a cartii de identitate, afisarea sumelor de plata pe categorii de taxe si impozite, interconectarea cu aplicatia de calcul si plata acestora, partial sau total. Pentru tranzactiile efectuate de cetateni nu se percepe niciun comision.

Conceptul sistemului informatic si platforma tehnica a infochioscurilor, realizate de autoritatea locala in colaborare cu companii din Elvetia, Olanda, Germania si SUA, cuprinde solutii inovatoare si asigura o utilizare interactiva si intuitiva a sistemului. Sunt asigurate doua functionalitati de baza: facilitarea platii cu orice card bancar a taxelor, impozitelor si amenzilor datorate bugetului local si informarea cetatenilor sectorului 6 asupra obiectivelor culturale, evenimentelor ce se deruleaza la nivelul Capitalei, programul si activitatea institutiilor administratiei publice locale, stiri utilitare, etc.

Intr-o prima etapa, sistemul informational cuprinde opt aparate de tip infochiosc amplasate in marile centre comerciale ale sectorului: Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro si Auchan. In perioada urmatoare, functionari ai Serviciului Public pentru Finante Publice Locale vor fi prezenti in zonele in care sunt amplasate aparatele pentru a acorda cetatenilor asistenta in efectuarea tranzactiilor. Programul Infochioscuri cu plata prin card bancar, primul de acest fel din Europa de Est, a fost realizat de Primaria sectorului 6 in parteneriat cu Piraeus Bank. AGERPRES

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Share

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

3 comments on “Bucurestenii din sectorul 6 vor putea face plata impozitelor si taxelor locale la infochioscuri

 1. Da…si nu se poate face plata cu un card cu cip….Nice!

 2. Nimic nu e simplu la inceput:)

 3. Daca ati sti mai multe despre „infochioscurile” astea, nu ati fi asa entuziasmati.

  O precizare: stiti ca nu functioneaza singure ci doar cu un functionar de la taxe si impozite langa?

  Nu… probabil ca nu…

  E ca si cum ai merge la un ATM de banca si ai afla ca dupa ce bagi cardul si tastezi ce trebuie, e nevoie ca un functioar sa mearga pana in spatele masinii ca sa aduca banii.

  Dar asta ar fi stupid, nu?

  Si daca la fel functioneaza si infochioscurile, cum ar fi?

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: