Lasă un comentariu

La coadă pentru bani europeni


EVZ.ro – La coadă pentru bani europeni

Mihaela Moraru Luni, 23 Noiembrie 2009

Câteva zeci de oameni s-au aşezat la coadă, încă de ieri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, din Alba-Iulia, pentru a avea siguranţa că vor reuşi astăzi să-şi depună proiectele pentru a obţine fonduri europene.

La ora 8.00 dimineaţa, când s-a deschis agenţia, prieteniile legate peste noapte n-au mai contat, iar oamenii

şi-au reproşat unii altora că au nesocotit rândul.

„Unii ziceau că ceilalţi au fost, că n-au fost alţii. Eu nu ştiu cum au venit şi chiar nu mă pot implica în chestiunea asta. Noi n-am luat nici o listă. Ne-am dus în sală le-am explicat procedura şi le-am zis „ordinea, dumneavoastră vi-o ştiţi”. Au fost discuţii, dar eu nu mă pot implica", a declarat Simion Creţu, directorul ADR Centru.

Au venit de sâmbătă

Potrivit unui comunicat al ADR Centru, de astăzi se pot depune proiecte pe două măsuri ale Programului Operaţional Regional, dedicate dezvoltării turismului şi IMM-urilor. În acelaşi comunicat, oficialii de la ADR Centru au anunţat că poate fi finanţat un număr limitat de proiecte, motiv pentru care se va merge pe ideea „Primul venit, primul servit”.

Astfel, primii care s-au înfiinţat la uşa ADR Centru au fost braşovenii. Reprezentantul unei firme din Braşov
ne-a declarat că a ajuns la Alba Iulia încă de vineri şi de atunci nu a scăpat din ochi intrarea în agenţie. La miezul nopţii, era „la datorie" şi povestea cu "colegii de suferinţă" de la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, şi din Alba

Iulia.

La baza scărilor, câteva maşini stăteau mai mult cu motoarele pornite, pentru că unii s-au gândit să vină în echipă şi se încălzeau cu rândul.

„Noi am venit de ieri (sâmbătă –n.r.). Facem cu schimbul, suntem câte doi trimişi şi facem cu schimbul, ne-am înscris şi pe listă", a declarat Gergely Buja, reprezentantul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Gergely Buja mai spune că e prima dată când i se întâmplă să stea la asemenea cozi pentru a depune un proiect. „Noi am depus vreo 15 proiecte aici şi încă vreo 5 în Bucureşti
, la câteva ministere, şi niciodată nu a fost înghesuială în prima zi. Mai degrabă la termen, când se închidea măsura, dar în prima zi niciodată. Acum e primul venit, primul servit, pentru că sunt bani puţini”, mai spune reprezentantul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Primul proiect, prima coadă

Patronul unei alte firme din Braşov spune că a venit să depună un proiect pentru IMM-uri. „M-am pregătit să stau la hotel, dar văzând că e lume aici, stau aici. Ce să fac? E prima oară, primul proiect. O surpriză neplăcută. Corect ar fi după punctaj, calculat corect. Ca în toată lumea civilizată. Ce se întâmplă aici e bătaie de joc", spune Mircea Vlădău.

Şi primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a stat la coadă pentru a depune un proiect pe turism.

Sursa: evz.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: