Lasă un comentariu

Clujul, în Top 3 la cereri în construcţii


Ziua de Cluj – Clujul, în Top 3 la cereri în construcţii

Clujul se situează între primele trei judeţe din ţară ca număr de şantiere cu solicitări de materiale de construcţii, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă IBC Focus.

Conform unui studiu realizat în noiembrie, numărul mediu al şantierelor cu cereri de materiale sau în execuţie a crescut în noiembrie cu 13% faţă de octombrie.

“în topul domeniilor cu cele mai multe şantiere la care se aşteptau oferte, se află clădirile rezidenţiale private, care în decurs de cinci luni au cumulat 25% din totalul de cereri de materiale. Judeţele cele mai active, spre care furnizorii de materiale şi servicii îşi pot îndrepta atenţia, sunt Ilfov (inclusiv Bucureşti), Cluj şi Braşov.

La capătul opus, Teleorman a avut doar trei şantiere cu solicitări de materiale în decurs de cinci luni”, este concluzia IBC Focus. în Cluj au fost înregistrate 56 de şantiere cu solicitări de materiale şi servicii în construcţii în intervalul 1 iulie – 20 noiembrie: 10 pe segmentul industrial, 4 – birouri/comercial, 19 – clădiri rezidenţiale private, 8 – construcţii sociale şi comunitate, 6 – hoteluri şi relaxare, 1 – medical şi ştiinţific, 5 – retail, 3 – utilităţi.

în judeţul Cluj, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2009 s-au eliberat 1.102 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, potrivit Direcţiei Regionale de Statistică.

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: