Lasă un comentariu

Cea mai mare parcare subterana din tara va fi in cadrul ansamblului Palas din Iasi


EuroUrbanism

proiect palas.jpgConstructorii ansamblului Palas din Iasi au finalizat pana in prezent aproximativ 70% din structura parcarii subterane, care va totaliza o suprafata de 12 hectare, pentru care s-a turnat beton cat pentru zece blocuri cu 10 etaje.
Simona Pricop, purtatorul de cuvant al societatii comerciale Iulius Group, constructorul ansamblului rezidential Palas, sustine ca aceasta parcare, destinata tuturor componentelor centrului rezidential (comercial, office clasa A, hotelier, rezidential si entertainment), se intinde in subteran pe portiuni semnificative din arealul proiectului.

Amplele lucrari din Palas desfasurate pana in acum au necesitat cantitati impresionante de beton. Numai in parcarea subterana s-au turnat peste 60.000 metri cubi de beton cu o compozitie impermeabila. Intreaga parcare subterana, care va avea aproximativ 3.000 de locuri, a fost amenajata cu materiale care au inalte proprietati hidroizolante, importate din Germania, unde sunt folosite la constructia tunelelor, bazinelor si subtraversarilor.

Potrivit sursei citate, membrana bentonitica are rolul de a se expanda si a-si mari densitatea, devenind complet impermeabila. Pe langa betonul special care nu permite apei sa se infiltreze, rosturile dintre suprafetele betonate au fost etanseizate cu substante inaccesibile umiditatii.

”Pentru proiectanti si ingineri, parcarea subterana a reprezentat una dintre cele mai mari provocari pe care le-a ridicat ansamblul Palas, aici fiind executata si cea mai adanca excavatie din Romania, de 25 de metri, pentru un parcaj, ajungandu-se pana la stratul primordial, cel de marna. In zona rezidentiala, masinile vor fi garate si la nivelul minus 5”, a explicat Simona Pricop. Potrivit acesteia, constructorii din Romania, Germania si cei din China, angajati la Palas, sunt specializati in astfel de lucrari detaliate si de precizie, care includ nu doar ridicarea structurii de rezistenta, ci si asigurarea impermeabilitatii si montajul instalatiilor de ultim moment.

In premiera, emisiile de dioxid de carbon vor fi masurate, echipamentele ultramoderne evacuand automat noxele. Instalatiile in caz de incendiu si cele de ventilatie sunt unice in Romania, insa frecvent utilizate in constructiile din Occident. De asemenea, inedit este si sistemul video inteligent, care va dirija si va monitoriza traficul din subteran si va indica locurile ramase libere. Chiar si acolo unde parcarea va avea un singur nivel, vor fi instalate lifturi sau trotuare rulante. Spatioasa parcare ii va deservi nu doar pe proprietarii din zona rezidentiala si persoanele care vor lucra in cadrul Palas, ci este destinata si vecinatatilor ansamblului pentru a rezolva vechea problema a parcajului in centrul Iasiului.

Lucrarile de amenajare a parcarii subterane, care se desfasoara acum la Palas, pot fi vazute in direct, zilnic, la anumite intervale de timp, pe ecranul montat in exteriorul Iulius Mall, dar si pe plasmele din centrul comercial. Ansamblul Palas, ale caror lucrari de constructie au inceput in 2007 in apropierea Palatului Culturii din Iasi, va include constructii rezidentiale, comerciale, spatii pentru birouri din clasa A, o parcare subterana cu aproximativ 3.000 de locuri, hoteluri si spatii de agrement si relaxare, o gradina publica 5 hectare, aceasta fiind cea mai mare din estul Romaniei. Anul inaugurarii centrului rezidential Palas este 2011 si reprezinta cea mai mare investitie din tara, dupa Baneasa Shopping City.

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: