Lasă un comentariu

Primaria municipiului Ramnicu Valcea a inaugurat Intrarea Sudului


Portalul national de Administratie Publica

Primarul municipiului Ramnicul Valcea, Mircia Gutau a inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie, in prezenta autoritatilor si a numerosi valceni, o noua investitie: Intrarea Sudului. Noua strada este cu sens unic si are doua iesiri din parcarea realizata la blocuri. Aceasta lucrare vine in completarea pasajului rutier pe sub calea ferata de pe strada Bogdan Amaru, pasaj prin care se va face intrarea autovehiculelor in cartierul Ostroveni.

In plus aceasta artera de circulatie nu va fi parcursa decat de autovehicule, nu si de masini de gabarit mare. In zona aleile au fost asfaltate, a fost montat un sistem de iluminat modern si amplasat un loc de joaca pentru copii.

"In urma cu doi ani, dupa ce s-a facut un studiu de trafic in municipiul Ramnicu Valcea, ni s-au spus cateva obiective care trebuie realizate pentru ca fluidizarea traficului sa fie vizibila. In perioada respectiva chiar am fost acuzat de o parte dintre cetatenii din aceasta zona. As vrea sa-mi cer scuze pentru deranjul pe care l-am produs pana acum, dar sunt convins ca acum foarte multi si-au schimbat parerea pentru ca au vazut ca nu este nici o deosebire intre ceea ce am spus si ceea ce am facut. Zona arata exact ca in proiect. S-a facut aceasta strada cu sens unic. Multi m-au acuzat ca vom aduce tir-urile pe aici. Nu, este o strada doar pentru masinile mici, care vor intra direct in Ostroveni si nu vor mai fi nevoite sa mearga pe strada Calea lui Traian ca sa ajunga la Pasajul Bogdan Amaru. Abia acum pasajul de la Bogdan Amaru va functiona suta la suta. In zilele urmatoare vom schimba si sensul pe strada Bogdan Amaru pentru ca atunci cand iesi din Ostroveni sa nu mai fi nevoit sa mergi pana la bariera de pe strada Mihai Eminescu ca sa poti sa o iei in stanga, ci sa poti merge direct in fata pentru a iesi in Calea lui Traian. Dar acest lucru il vom face dupa ce ne vom consulta cu cei de la Politia Circulatiei, pentru ca ei sunt specialistii in acest domeniu si eu merg tot timpul pe mana specialistilor. Am promis ca voi moderniza intreaga zona si uitati ca m-am tinut de cuvant. Trebuie sa recunosc ca ea a fost vitregita, dar in momentul de fata arata foarte bine. Mai avem de lucru maxim o saptamana, daca timpul tine cu doi, pentru a asfalta toate aleile si sa facem sistemul de iluminat la S34 si la S34/2. Am facut eforturi si am identificat un teren foarte bun chiar in spatele blocului unde ne aflam acum si am amplasat un loc de joaca pentru copii pentru ca cei din aceasta zona nu aveau. Am mai identificat un teren in spate la blocurile S34 si S34/2, care este proprietatea Primariei. Acolo vom amenaja un spatiu verde, iar daca locatarii de acolo considera ca putem monta niste bancute, doua tobogane pentru copii, vom face si acest lucru", a afirmat primarul Mircea Gutau cu ocazia inaugurarii noii strazi Intrarea Sudului.

Primarul Ramnicului a reamintit celor prezenti cateva din investitiile mari care se deruleaza in municipiu si care vor demara in perioada urmatoare. Printre acestea se numara modernizarea strazii Calea lui Traian, unde in primavara va fi schimbat si sistemul de iluminat si va fi asfaltata din Sud pana in Nord. Trotuarul de pe partea dreapta a Caii lui Traian va fi facut pana sus la statia Petrom, langa Parcul General Magheru care a fost si el modernizat in intregime, in asa fel incat si cei care stau la fostele blocuri ale IUCF-ului sa poata circula in conditii civilizate.

"Vreau sa va asigur ca acelasi ritm, chiar mai accelerat, il vom avea si anul viitor in ceea ce priveste investitiile in municipiu. Imi doresc foarte mult ca efectele crizei sa nu se simta in Ramnicu Valcea la lucrarile de investitii. Avem pentru anul viitor noua proiecte deosebit de importante care vor demara si va asigur ca in acest mandat, toate vor fi facute, pentru ca sunt vitale pentru municipiu. Pentru ca tot ne aflam in aceasta zona, va asigur ca anul viitor vom intra la modernizarea strazii Sacerdoteanu, care vine de la sensul giratoriu de la Boromir, vis-a-vis de calea ferata. Modernizarea va consta in asfaltare, realizarea sistemului de iluminat, trotuare, apa si canalizare. De asemenea, va fi modernizata si strada Iustinian Marina, care merge pana la Gradina Zoologica. Totodata avem un proiect castigat si licitatia este facuta pentru modernizarea Gradinii Zoologice. Am finalizat zilele trecute lucrarile de asfaltare si modernizarea zonei de la Asociatia de Proprietari 1 de pe Maidan. Arata impecabil si am mai facut un loc de joaca pentru copii. Acum lucram in spate la Gradinita nr. 1 din Ostroveni unde am largit aleile si am creat 118 locuri de parcare pentru locatarii din blocul turn. Mai avem destul de putin de lucru printre blocuri si va asigur ca in maxim doi ani toate aceste maruntisuri vor fi finalizate. Vom incepe si constructia podurilor peste raul Olanesti: unul in continuarea strazii Carol I si altul langa Scoala nr. 3 de pe Stirbei Voda pentru a face legatura cu aceasta zona. Intre cele doua poduri vom face un parc. De asemenea, Parcul Zavoi va fi reabilitat printr-un program. Se vor investi 7 milioane de euro si se va realiza inclusiv canalizare, schimbat gard, plantarea a peste 200 de copaci, toalete, locuri de joaca pentru copii si un loc de joaca pentru copiii cu handicap. Singurul loc de acest gen din provinciile Romaniei, pentru ca am aflat ca in Bucuresti exista unul. Pentru ca si acesti copii merita sa se joace si sa se simta bine. Mai avem in zona de Nord a orasului Pasajul Hervil, care este inclus tot in aceste noua proiecte. Acesta va fi largit, se va face un sens giratoriu la intersectia strazilor Nicolae Titulescu cu Matei Basarab si vom rezolva adancimea pasajului (de 2,60 metri) ca sa poata intra si ambulantele pentru a avea asigurata asistenta medicala pentru cartierul Ostroveni. Si cea mai mare dorinta a dumneavoastra va fi realizata tot in acest mandat. Este vorba de podul de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu in continuarea podului de peste Olt de la Goranu. Vom mai face un pod peste calea ferata ca sa nu mai fim nevoiti sa asteptam la bariera respectiva", a concluzionat Gutau.

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: