Lasă un comentariu

România a piedut 1,4 milioane euro de la BEI


România a piedut 1,4 milioane euro de la BEI

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat anularea a 1,4 milioane euro care nu au fost folosite dintr-o finanţare pentru România. Vestea bună este că a fost prelungit termenul de finalizare a unor lucrări care ar fi trebuit încheiate la 31 iulie din cadrul altei finanţări, a anunţat astăzi Ministerul de Finanţe.

Suma de 1.443.402,28 euro nu a fost folosită în cadrul finanţării de 29,453 milioane euro pentru cofinanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România, SAMTID – B, în consecinţă, cu acordul ambelor părţi, suma a fost retrasă de la finanţare de BEI.

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea calităţii, siguranţei şi eficienţei serviciilor de alimentare cu apă din oraşele mici şi mijlocii, iar beneficiarii împrumutului sunt 36 de localităţi cu o populaţie de până la 100.000 de locuitori din judeţele Arad, Maramureş, Mureş, Prahova şi Suceava.

Banca Europeană de Investiţii a decis prelungirea până la 31 decembrie a termenului de finalizare a unor lucrări din cadrul contractului de finanţare de 12,566 milioane euro pentru cofinanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România (SAMTID), faza I, anunţă ministerul de resort.

Ministerul de Finanţe a anunţat că proiectul are ca scop îmbunătăţirea calităţii, siguranţei şi eficienţei serviciilor de alimentare cu apă din oraşele mici şi mijlocii. Beneficiarii împrumutului sunt 24 de localităţi, cu o populaţie de până la 100.000 de locuitori din judeţelor Alba, Botoşani, Călăraşi şi Hunedoara.

Aceste operaţiunii financiare nu majorează obligaţiile României faţă de BEI şi nici nu determină noi condiţionalităţi economice faţă de cele convenite iniţial, informează Ministerul de Finanţe.

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: