Lasă un comentariu

CJ Cluj a castigat un proiect de impadurire in comuna Bontida


Portalul national de Administratie Publica

Consiliul Judetean Cluj, in calitate de coordonator, anunta castigarea unui proiect depus pentru comuna Bontida si intitulat "Impadurire terenuri degradate in comuna Bontida".
Acest proiect este finantat de Ministerul Mediului prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu in cadrul programului intitulat "Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate", suma totala nerambursabila solicitata pentru finantare fiind de 4.934.812 lei.

Acest proiect vizeaza impadurirea a peste 100 de hectare de teren degradat de pe teritoriul localitatilor Bontida-sat si Rascruci, comuna Bontida, scopul fiind imbunatatirea calitatii mediului prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor.

Programul impune coordonarea unitara la nivel judetean a depunerii dosarelor de finantare, precum si a finantarii proiectelor aprobate, coordonarea unitara fiind asigurata prin Consiliul Judetean Cluj. Conform Ghidului de finantare, aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1090/13.08.2009, suma totala anuala alocata sesiunii de finantare prin acest program, in acest an, este de 100.250.000 lei, iar suma maxima care poate fi acordata unui coordonator in cadrul sesiunii de finantare este de 5.000.000 lei. Finantarea se acorda in proportie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect.

"Procesul de dezvoltare economica accelerata a judetului trebuie sa fie dublat de intensificarea eforturilor intreprinse in vederea conservarii si respectiv refacerii mediului inconjurator, pentru ca doar in acest fel vom putea vorbi despre o dezvoltare durabila si echilibrata. Acesta este motivul pentru care Consiliul Judetean Cluj a sprijinit si va sprijini in continuare toate proiectele care vizeaza impaduririle de terenuri, intr-un efort sistematic si unitar la nivelul intregului judet", a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: