2 comentarii

Cum ar arata Casa Poporului in viziunea arhitectilor romani


Situata pe locul II in Cartea Recordurilor, dupa cladirea Pentagonului, Casa Poporului masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m adancime. Are 12 niveluri la suprafata si alte 8 subterane.

Cu toate ca s-a bucurat de ceva notorietate, au existat multe voci care au criticat aspru arhitectura impozantei cladiri, considerand-o kitsch.

Anul acesta, in cadrul Anualei 2009, DuPont si Igloo Media au organizat concursul „Schimbarea la Fata a Casei Poporului”, unde li s-a cerut arhitectilor bucuresteni sa conceapa o alta fatada pentru Casa Poporului. Realizarea acestui concurs a avut dublu scop: 1) daca se integreaza Casa Poporului in urbea noastra si 2) cum ar arata cea mai mare cladire din Europa cu fatade realizate din materiale moderne marca DuPont.

Arhitectul Mircea Stroescu a privit participarea ca pe o adevarata provocare si, drept urmare, a castigat cu proiectul People’s Blob.

Astfel, a dorit sa ironizeze grandomania defunctului cap al tarii. A fost o replica la arhitectura lipsita de stil.

10134-4981-2-1259510938.jpg

Locul doi a fost ocupat de arhitectul Catrinel Panaite cu poiectul „Casele Poporului„.

Oricat de fantezista ar fi solutia pe care am propus-o, consider ca intentia de a reda cladirea locuitorilor este una bine fundamentata, iar imaginea ar avea de castigat daca propunerea s-ar pune in practica„, spune Panaite.

Al treilea castigator, al competitiei a fost studentul la arhitectura, Dimitrie Andrei Stefanescu. „Incercare De A Te Face Curios” reprezinta o interpretare moderna a unui edificiu vechi.

Sursa: casamea.ro

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

2 comments on “Cum ar arata Casa Poporului in viziunea arhitectilor romani

  1. este frumoasa Casa Poporului asa cum este ea, dar numai din apropiere, ca de la departare arata ca un lagar de concentrare sau ceva sumbru. I-ar trebui mai degraba un acoperis cu ceva turnulete, cupole… ca sa puna in valoare arhitectura lui, nicidecum nu trebuie s-o acoperim cum se procedeaza cu Biblioteca Nationala care arata ORIBIL de ieftin cu materialele alea. Macar de se pastrau coloanele, dar chiar si p’alea au decis idiotii sa le mascheze-n materiale ieftine (chiar de nu-s ieftine, imaginea lasata-n urma zbiara: IEFTIN, ca si cum m-as uita la peretele din baie, care-i imbracat in faianta, asa arata placile alea gri pe peretii bibliotecii, de paraca nu-i destul gri comunist in Romania). >:(( Arhitectii p.m. cu diploma luata cu bani, ca talent NU AU !!!!!

  2. o imensa nava spatiala ce vine de pe o alta planeta. care ar putea da mai multa putere romanilor….

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: