Lasă un comentariu

S-a intrat cu buldozerul într-un bloc construit ilegal. Prima acţiune de acest fel la Cluj


Cetăţeanul clujean – S-a intrat cu buldozerul într-un bloc construit ilegal. Prima acţiune de acest fel la Cluj

Anamaria Pascal

foto foto

Prima demolare a unui imobil construit ilegal în municipiul Cluj-Napoca a început miercuri dimineaţa. Construcţia, aflată pe strada Rarău din cartierul Grigorescu, are deja fundaţia făcută, iar lucrările au ajuns la primul nivel. Muncitorii firmei Weberbau au început deja demolarea schelelor şi a stâlpilor de la primul nivel. "Am început să demolăm încă de dimineaţa şi sperăm să încheiem toată treaba până vineri. Vom tăia betoanele de la primul nivel, în timp ce unii dintre muncitorii constructorului încearcă să recupereze unele materiale", a explicat Szoke Istvan, inginer la firma Weberbau. Toate lucrările de demolare se fac pe cheltuiala constructorului, contra sumei de 15.000 de euro.

Imobilul a fost construit abuziv pe un teren retrocedat lui Madarasz Kovacs. Cu toate acestea, investitorii nu recunosc că au încălcat legea şi doresc, în continuare, să ridice imobilul. "Aşa e justiţia din România, interpretabilă. Noi ne vom apuca din nou de construit pentru că suntem în legalitate şi există autorizaţie de construcţie. Intenţionăm să facem un imobil cu subsol, demisol, parter şi patru etaje, iar lucrările vor începe chiar de anul viitor. Pe 15 ianuarie vom primi o sentinţă favorabilă şi ne apucăm de treabă. Pierdem acum nişte bani, dar vom merge înainte", a declarat sigur pe el Aurel Florea, unul dintre investitori.

Conform acestuia, lucrările de construcţie efectuate până la acest moment au costat 3,5 milioane de euro, iar investiţia finală s-ar fi ridicat la zece milioane de euro. Imobilul ar fi urmat să aibă în jur de 30 de apartamente, valoarea medie a unuia fiind de 300.000 de euro.

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: