Lasă un comentariu

Zăpada aduce pierderi de sute de mii de euro transportatorilor


by evz.ro

Întârzierea livrărilor, consumul crescut de combustibil sau pagubele produse în urma accidentelor rutiere au făcut ca transportatorii să înregistreze pagube de sute de mii de euro.

Şi asta pentru că, pe lângă faptul că angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor (CNADR) nu au înlăturat zăpada, ei au anunţat înterzicerea circulaţiei autovehiculelor de mare tonaj, pe termen nelimitat, de la ora 11:00, pe toate drumurile din judeţele Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat pentru evz.ro că pentru o oră de staţionare, un transportator consumă 50 de litri de combustibil.

Pasageri în frig

În plus, Hagiu susţine că cea mai mare problemă o înregistrează transportatorii de persoane, care, spre deosebire de cei marfari, nu pot ţine pasagerii în frig.

“Cea mai gravă sesizare făcută la comandamentul Federaţiei este cea a unui microbuz cu persoane, care a staţionat în judeţul Brăila, de aseară de la ora 21.00, până azi dimineaţă “, a mai spus reprezentantul transportatorilor.

CNADR nu dezăpezeşte

Iar problemele cauzate de lipsa dezăpezirii nu se opresc aici.

Hagiu spune că, din cauză că angajaţii CNADR nu şi-au făcut datoria, numai ieri, la nivel naţional s-au înregistrat 27 de evenimente rutiere majore, unde camioanele au derapat, înregistrându-se astfel pierderi însemnate.

“Cea mai mare parte a accidentelor s-au produs în judeţul Arad. Un camion răsturnat înseamnă o pagubă de până la 100.000 de euro, atât distrugerea autovehiculului cât şi a mărfii transportate“, susţine Hagiu.

Vieţi, nu camioane

În replică, directorul general al CNADR, Dorina Tiron, susţine că legislaţia obligă compania să intervină pentru a salva vieţi omeneşti, şi nu camioane.

Tot azi, reprezentanţii FORT au anunţat că vor da în judecată CNADNR, pentru a recupera pagubele cauzate de imposibilitatea utilizării drumurilor blocate de zăpadă.

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: