Lasă un comentariu

Larnaca va fi a treia piata pentru Blue Air cu 10% din business


Compania aeriena low-cost Blue Air, care va introduce din martie zboruri din orasul cipriot Larnaca spre Milano, Viena si Varsovia, asteapta aproape 200.000 de pasageri si circa 17 milioane de euro pe rutele externe.

Oficialii companiei sustin ca Larnaca va deveni a treia piata generatoare de venituri, dupa Bucuresti si Bacau, de unde sunt operate in prezent cele mai multe zboruri. Pe langa cursele din Larnaca, Blue Air a mai bifat inca de anul trecut rutele externe Salonic-Paphos, Paphos-Larnaca si Londra-Salonic.

"Zborurile operate din Bucuresti contribuie cu 70% la cifra de afaceri, in timp ce acelea din Bacau aduc aproape 20%. Ma astept ca Larnaca sa genereze aproape 10% din totalul cifrei de afaceri si sa devina astfel a treia piata pentru noi", a declarat Adrian Ionascu, directorul general al companiei Blue Air, care a rulat afaceri de peste 100 de milioane de euro in 2008.

La mijlocul anului trecut, conducerea companiei low-cost a fost preluata de Adrian Ionascu, 54 de ani, dupa ce Gheorghe Racaru a preluat conducerea departamentului de dezvoltare al grupului de firme controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, grup din care face parte si operatorul aerian Blue Air.

Reprezentantii companiei aeriene low-cost estimau ca vor finaliza anul trecut cu o cifra de afaceri de 170 de milioane de euro si cu un numar de pasageri in crestere cu 54% fata de anul anterior, insa pana in prezent nu au fost comunicate rezultatele finale pe 2009.

Extinderea Blue Air pe rute intraeuropene a inceput din 2008, cand au fost introduse zboruri pe destinatia Bruxelles-Londra. Aceasta cursa a fost operata insa doar in programul de iarna din acel an, fiind eliminata din cauza lipsei de trafic.

Au urmat cursele pe Bergamo-Napoli si Bergamo-Lyon, dar si cele cu plecare din Salonic, in prezent fiind aleasa destinatia cipriota Larnaca.

Anul acesta compania va opera zboruri cu plecare din Larnaca spre Milano, Varsovia si Viena. Pe ruta Milano-Larnaca, pe care au fost introduse bilete la oferta, ce pornesc de la aproape 30 de euro pe segment (cu toate taxele incluse), vor fi operate trei zboruri saptamanale.

"Am inregistrat un numar tot mai mare de pasageri straini pe zborurile noastre, motiv pentru care am decis sa dezvoltam zborurile externe", precizeaza Ionascu.

Pe zborurile externe operate anul trecut, Blue Air a avut grade de incarcare de aproape 90-95%, iar anul acesta asteapta ca avioanele ce pleaca din Larnaca sa zboare la un grad de incarcare de 85%.

"Nu suntem foarte solizi pe cursele intraeuropene, insa in urma studiilor de oportunitate am decis care sunt destinatiile profitabile. In Larnaca beneficiem de multe facilitati din partea statului, un exemplu fiind asigurarea de fonduri pentru promovare", a spus Ionascu, adaugand ca un alt avantaj il reprezinta faptul ca nicio companie low-cost nu opereaza pe rutele alese din Larnaca, ci doar compania aeriana nationala din Cipru. Mai mult, pe ruta Bucuresti-Larnaca, compania low-cost Blue Air detine o cota de piata de 65%, restul de 35% fiind detinuta de compania Tarom, care opereaza de asemenea zboruri spre aceasta destinatie.

Daca in 2008 Blue Air avea zboruri spre 31 de destinatii, anul trecut numarul acestora a ajuns la 49 de destinatii, iar anul acesta va continua sa se extinda reteaua de rute. Capacitatea totala cu care opereaza compania se ridica la 1.500 de locuri, fata de 1.000 in primele sase luni de anul trecut, in prezent flota de aeronave ajungand la noua, comparativ cu doar sase in primul semestru al anului trecut.

Sursa: Ziarul Financiar

[category turism

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: