Lasă un comentariu

Oradea: Ampla inventariere a cladirilor din centrul istoric


Primaria Oradea a demarat un amplu studiu de reabilitare a fatadelor din zona Centrului istoric Oradea, pe un perimetru in suprafata de 381 hectare, in scopul inventarierii cladirilor in functie de categoria de importanta, starea cladirilor si disfunctionalitati.
Licitatia deschisa organizata de primarie pentru acest studiu a fost castigata de firma oradeana ProArh SRL, pentru suma de 360.000 lei, fara TVA.

Potrivit datelor primite de la arhitectul sef Lucia Iacob, societatea de arhitectura va realiza, in urmatoarele sase luni, descrierea zonei din punct de vedere istoric, functional, urbanistic si stilistic, va analiza global situatia existenta din surse cartografice, documente si fotografii de epoca si se vor inventaria cladirile in functie de categoria de importanta: monumente istorice categoria A, B, cladiri cu valoare ambientala, case memoriale sau alte categorii de cladiri, dar si in functie de starea cladirilor. Studiul mai prevede realizarea unor colaje fotografice cu desfasurarea fronturilor, identificarea disfunctionalitatilor si o analiza critica a situatiei existente. In cele din urma, studiul va fi concretizat prin memorii scrise, diferite planse, documente cartografice si colaje fotografice, precum si un Regulament de urbanism (individual pentru fiecare strada).

Pe baza acestor documente se vor stabili categoriile de interventii posibile in functie de starea tehnica a cladirilor, care vor putea fi: conservare, restaurare, reparare, reabilitare, demolare sau alte categorii de interventii, tinand cont de categoria de importanta a cladirii, daca sunt monumente istorice, cladiri cu valoare de patrimoniu arhitectural, dar neclasate ca monument istoric, cladiri cu valoare ambientala, case memoriale sau alte categorii de cladiri.

sursa: administratie.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: