Lasă un comentariu

Municipiul Slatina va avea centura ocolitoare


Primarul municipiului Slatina, Darius Valcov, a afirmat, duminica (17 ianuarie), intr-o conferinta de presa, ca lucrarile la centura ocolitoare a municipiului Slatina ar putea incepe anul acesta, dupa ce a fost adoptata de Guvern o hotarare prin care au fost aprobati indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii.

Valcov a explicat ca urmatorii pasi sunt licitatiile pentru proiectare si apoi pentru executia obiectivului, dar ca nu s-a stabilit inca traseul exact al acestei sosele de centura, existand doua variante de lucru.

Obiectivul va fi realizat cu finantare de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, soseaua de centura urmand sa fie realizata in asa fel incat sa nu fie afectata de o dezvoltare ulterioara a municipiului Slatina. Primarul orasului a mentionat ca cel mai important pas privind realizarea soselei de centura a Slatinei a fost facut, deoarece „esential era ca proiectul sa fie pe agenda de lucru a Guvernului si acum deja s-a adoptat o hotarare in acest sens”.

Valoarea investitiei a fost estimata la peste 20 de milioane de euro, traseul exact al soselei de centura fiind tinut secret pentru a evita speculatiile cu terenuri. In prezent, traficul greu trece printr-o zona cu case din Slatina si proprietarii acestora au facut numeroase sesizari privind afectarea structurilor de rezistenta a locuintelor, dar si nivelul de zgomot depasit fata de limitele normale. Slatina va mai beneficia anul acesta si de alte investitii cu bani de la bugetul de stat, printre care reabilitarea termica a blocurilor, constructia unui bazin de inot didactic si constructia de locuinte prin ANL.

Sursa: EuroUrbanism

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: