Lasă un comentariu

Baia Mare: Salina artificiala


AeroSalina din Baia Mare este primul centru de salină artificială din Maramureş. Salina este dotată cu 4.000 de cărămizi de sare aduse din Târgu Ocna.Băimărenii pot să facă şedinţele terapeutice doar pe baza unei recomandări de la medicul de familie.

Primul centru de salină artificială din Maramureş care foloseşte salinoterapia pentru tratarea afecţiunilor respiratorii funcţionează de mai bine de şapte luni în Baia Mare. Situat pe bulevardul Bucureşti, numărul 41, chiar la intrarea în oraş, centrul „AeroSalina” pune la dispoziţia pacienţilor săi o încăpere de 50 metri pătraţi, unde se pot relaxa în voie 15 persoane. „Ideea deschiderii unui astfel de centru a avut-o soţia mea. Avem două fetiţe, de doi şi respectiv şase ani care, ca orice copii au suferit deseori de răceală. Din această cauză ne-am hotărât să înfiinţăm acestă salină artificială”, spune Călin Hîrţa de 34 de ani, directorul centrului. „Într-un oraş aşa de poluat cum este Baia Mare chiar era necesar un astfel de centru de tratament”, continuă directorul.

Investiţie de 45.000 de euro

În interiorul salinei este amenajat un salon de joacă pentru copii şi relaxare pentru adulţi. Camera este tapetată cu peste 4.000 de cărămizi de sare naturală adusă din Târgu Ocna. Pentru înfiinţarea acestei saline, proprietarul a investit mai bine de 45.000 de euro, din care 20% reprezentând costul sării. Terapia cu aerosoli salini durează între 60 şi 120 de minute şi sunt necesare 15-16 şedinţe. Terapia pentru prevenirea îmbolnăvirii se face o data la şase luni, iar, în cazul unui tratament, o data la trei luni. Tratamentul cu aerosoli salini se face doar pe baza unei recomandări din partea medicului de familie. „De când venim la tratament, cei doi copii ai mei, Paul de trei ani şi Tudor de 5 ani se simt foarte bine. Nu mai răcesc aşa uşor şi sunt mai rezistenţi la microbi”, mărturiseşte Monica Radu, o mămică de 33 de ani din Baia Mare.

Reducere de 20% la abonamente

Temperatura în cadrul salinei din Baia Mare se încadrează între 17-20 grade în funcţie de anotimp, iar umiditatea este foarte bine controlată. În interiorul salinei nu se consumă băuturi şi alimente, pentru a se păstra prospeţimea aerului. Centrul „AeroSalina” din Baia Mare oferă clienţilor săi tarife promoţionale, astfel o şedinţă pentru copii  costă 12 lei, una pentru adulţi 15 lei. La achitarea abonamentului integral se oferă o reducere de 20%, iar la 15 şedinţe se oferă una gratis. Centrul este deschis de luni până vineri între orele  10.00 şi 20.00, iar sâmbătă între orele 10.00 şi 14.00.

Sursa: Adevarul

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: