Lasă un comentariu

PNDR: Solicitantii de fonduri vor trebui sa faca dovada capacitatii de a asigura cofinantarea


APDRP va solicita, incepand cu prima sesiune de primire a proiectelor pentru Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din acest an, depunerea, la momentul contractarii, a dovezii capacitatii si sursei prin care beneficiarul va asigura cofinantarea proiectului.

Aceasta regula se va aplica si pentru toate celelalte masuri de finantare in ordinea deschiderii sesiunilor de proiecte si nu va afecta beneficiarii care au depus cereri de finantare in sesiunile precedente.

Dovada capacitatii si sursei de cofinantare se va putea face prin documente specifice emise de catre institutiile financiare.

Astfel, vor fi acceptate:

  • extrasul de cont bancar (datat de banca si vizat cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii la Agentie, in cazul existentei unor surse de cofinantare de tipul: fonduri proprii, certificate de depozit nominative si dematerializate, cu o scadenta mai mica sau egala cu trei luni fata de data depunerii)
  • extrasul de cont bancar vizat si datat de banca cu cel mult cinci zile lucratoare inainte de data depunerii in cazul existentei unor surse de cofinantare precum: granturi, sponsorizari, donatii, (insotit de un document care sa ateste sursa respectiva, emis de organizatia care a acordat-o);
  • extrasul de cont bancar si Formularul de achizitie titluri de stat, emise si vizate de banca (in cazul cofinantarii prin titluri de stat cu o scadenta mai mica sau egala de trei luni fata de data depunerii).

De asemenea, beneficiarul va putea apela la emiterea de catre banca a unei Scrisori de Confort (certificat de confirmare de fonduri) cu o valabilitate de 120 zile de la data emiterii acesteia.

In cazul in care solicitantul nu va depune aceste documente in termen de 60 de zile de la data notificarii selectarii proiectului, APDRP va refuza semnarea Contractului de finantare.

Pana in acest moment solicitantul completa o declaratie pe propria raspundere prin care se angaja ca dispune de capacitatea de a cofinanta proiectul.

Aceasta hotarare a fost luata in urma deciziei Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (CM pentru PNDR), in urma unor analize asupra derularii implementarii proiectelor din care a reiesit ca unii beneficiari au intampinat dificultati majore in asigurarea cofinantarii la momentul realizarii investitiilor propuse. Acest lucru a dus la dus la rezilierea unor contracte deja semnate.

Decizia luata va constitui si un mod pentru departajarea proiectelor in contextul in care pentru multe masuri de finantare se inregistreaza o competitie crescuta.

Sursa: Fonduri-Structurale.ro

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: