Lasă un comentariu

Parcuri industriale de 60 milioane euro în Feleacu


În comuna Feleacu, din imediata vecinătate a oraşului Cluj-Napoca, vor fi construite două parcuri industriale, dintre care unul logistic, cu un incubator de afaceri, şi un altul cu panouri solare, pe terenurile administraţiei locale, a anunţat  preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Cele două parcuri industriale ar urma să fie administrate de Tetarom SA, societate care administrează şi restul parcurilor industriale publice din judeţ – Tetarom I şi II în Cluj-Napoca şi III în comuna Jucu.

Parcul logistic ar urma să coste aproximativ 11 milioane de euro şi va ocupa o suprafaţă de 85 de hectare de teren. Jumătate din sumă ar putea fi asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional (POR), în vreme ce restul ar trebui asigurat de Consiliul Judeţean Cluj. întrebat cum va asigura finanţarea de cel puţin 5 milioane de euro, Tişe a precizat că banii vor veni din bugetul propriu al instituţiei. „Nu e o sumă mare şi poate fi plătită pe mai mulţi ani”, a explicat Tişe.

Parcul industrial ar urma să aibă o suprafaţă de 85 de hectare şi este localizat în vecinătatea joncţiunii dintre E60 şi centura de ocolire Vâlcele-Apahida. De precizat că în acest parc industrial ar urma să fie construit şi un incubator de afaceri, „pentru că există cerere foarte mare”, potrivit lui Tişe.

în ce priveşte parcul industrial unde urmează să fie amplasate panouri solare, costurile cu acesta se ridică la minim 50 milioane de euro, cel puţin potrivit lui Tişe. Suma ar urma să fie asigurată însă, integral, de un investitor privat străin, în baza unui parteneriat public-privat. Tişe nu a nominalizat care este acest investitor, dar a precizat că Tetarom SA se află în negocieri avansate cu acesta.

Terenurile unde ar urma să fie construite cele două parcuri industriale au acum statutul de păşune.

Sursa: Ziua de Cluj

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: