Lasă un comentariu

Oradea Plaza, inaugurat dupa o investitie de 32 milioane de euro


Complexul multifunctional Oradea Plaza, in care s-au investit 32 milioane de euro, a fost inaugurat ieri, in prezenta oficialitatilor locale si a presedintelui Consiliului de Administratie al companiei multinationale Portico Investments, dezvoltatorul proiectului, potrivit NewsIn.

„Locaţia aleasă pentru complex, situată în centrul oraşului Oradea, este una în care, din cauza configuraţiei zonei în care este situat complexul, trebuie să se aleagă soluţii neconvenţionale. Zona este una foarte generoasă, toate instituţiile importante fiind situate aproape de complexul Oradea Plaza, ceea ce constituie un avantaj de necontestat”, a declarat Besenyei Sarolta, director în cadrul companiei Portico Investments, dezvoltatorul proiectului.
Proiectul a fost început în anul 2007. În februarie 2009, un muncitor şi-a pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi în timp ce lucrau pe şantier, după ce un planşeu s-a prăbuşit peste ei.
Proiectul este executat de firma de arhitectură Aedas, din Statele Unite ale Americii. În portofoliul companiei americane se află construcţia unui stadion din Los Angeles, cea a Hotelului Radisson din Moscova, a Bibliotecii Naţionale din New York, dar şi a altor clădiri gigant din Abu Dhabi.
„Oradea Plaza este un complex multifuncţional cu o destinaţie specială pentru că îmbină foarte multe elemente de business: avem un spaţiu de retail, care se întinde pe 4.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi destinată birourilor, dotate la cele mai înalte standarde. Complexul are şi o parcare subterană cu 300 de locuri”, a mai spus Besenyei Sarolta.
În spaţiul destinat zonei de retail vor funcţiona aproximativ 25 de magazine. Cel mai important client pentru această zonă este Billa, care va deschide astăzi supermarketul din incinta complexului Oradea Plaza pentru publicul larg.
Spaţiul de retail este legat de spaţiul de birouri, care a fost dezvoltat pe patru niveluri. „Se poartă discuţii cu unele dintre cele mai importante firme din această parte a ţării şi avem deja semnate câteva contracte. Vom avea o cafenea, spaţii pentru servicii, bancă, telefonie, bijuterii, articole de office, vestimentaţie, într-un cuvânt un centru de business important”, a precizat Besenyei Sarolta, director în cadrul Portico Investments.
„Investiţia inaugurată la Oradea dovedeşte că Portico Investments a transformat această criză economică într-o oportunitate”, a mai afirmat Besenyei Sarolta.
Odată cu darea în funcţiune a complexului Oradea Plaza s-au creat 200 de locuri de muncă noi. De altfel, dezvoltatorul proiectului nu va opri investiţiile aici. În perioada următoare, în imediata vecinătate a complexului, investitorul va demara construcţia unui hotel de categoria business.
În România, compania multinaţională Portico Investments deţine 26 de obiective, iar în Europa numărul acestora se ridică la câteva sute.

Sursa: Curierul National

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: