Lasă un comentariu

Viitorul depozit ecologic al Clujului a primit avizul de mediu


Una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Cluj în domeniul mediului – viitorul depozit ecologic pentru deşeuri – a primit acordul de mediu şi urmează ca, până la sfârşitul anului, să înceapă lucrările de execuţie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost întocmit şi studiul de fezabilitate pentru depozitul ecologic, precum şi planul urbanistic zonal. 
„Azi, în şedinţa tehnică-economică a CJ a fost aprobat studiul de fezabilitate şi planul urbanistic zonal. Tot azi a fost semnat şi eliberat acordul de mediu de către Autoritatea Regională de Mediu. Urmează să înaintăm toată documentaţia spre finanţare la Bruxelles, iar noi ne vom ocupa în paralel de documentele de licitaţie pentru a putea începe efectiv lucrările pentru acest depozit central”, a declarat, joi, Radu Bica. 

El a arătat că investiţia necesară amenajării noului depozit de gunoaie se ridică la 74,5 milioane de euro, din care cea mai mare parte este suportată din fonduri europene. „Valoarea totală la nivel de judeţ, ceea ce presupune inclusiv închiderea actualelor depozite neconforme, este de aproximativ 74 de milioane de euro. Circa 70 la sută sunt finanţaţi de UE şi de Ministerul Mediului, iar cealaltă parte va fi suportată de CJ Cluj şi de cei care beneficiază de acest sistem”, a menţionat Radu Bica, adăugând că e foarte posibil ca până la începutul lunii decembrie să fie semnat contractul de execuţie a primei celule a depozitului. 

Finalizarea lucrărilor primei celule a depozitului ar urma să dureze şase luni, iar întreg depozitul urmează să fie construit până în anul 2013. Potrivit negocierilor cu UE, cel mai mare depozit de deşeuri din Cluj, cel de la Pata Rât, precum şi cel de la Cetan Dej aveau ca termen de închidere data de 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Câmpia Turzii, Huedin şi Turda au ca termen de închidere data de 16 iulie 2012. 

Radu Bica a precizat, joi, că începând cu 16 iulie nu se mai depozitează deşeurile pe vechea rampă de la Pata Rât, ci pe un loc amenajat în apropiere, de unde gunoaiele vor fi transferate în momentul în care va fi gata prima celulă a noului depozit ecologic.

Sursa: administratie.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: