Lasă un comentariu

Mai puţine construcţii noi pentru populaţie


Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în iulie au scăzut cu 6,2% faţă de iunie şi cu 5,6% faţă de luna similară din 2009, ajungând la 4.266 de documente, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ianuarie-iulie 2010 s-au eliberat 24.093 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 15,1% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, se arată într-un comunicat al INS. Din totalul celor 4.266 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale eliberate în iulie, 1.556 au fost în mediul urban, iar 2.710 în mediul rural. În acelaşi timp, au fost eliberate 665 de autorizaţii pentru clădiri nerezidenţiale, dintre care 320 în mediul urban, iar restul, în mediul rural. Dintre autorizaţiile pentru construirea de clădiri rezidenţiale, 63,5% au fost pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna anterioară, în majoritatea regiunilor de dezvoltare.

La nivelul primelor şapte luni ale anului, cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-937 autorizaţii), Nord-Vest (-915 autorizaţii), Bucureşti – Ilfov (-864 autorizaţii) şi Sud-Est (-685 autorizaţii). Creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Vest (+140 autorizaţii).

Sursa: jurnalul.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: