Lasă un comentariu

CE ne aloca 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara


Comisia Europeana a aprobat, in 19 octombrie, contributia financiara din Fondul de Coeziune al UE pentru proiectul major „Constructia autostrazii Arad – Timisoara (inclusiv varianta de ocolire Arad)”, in valoare de 124.399.671 euro, a anuntat joi Ministerul Tansporturilor si Infrastructurii (MTI).

Proiectul, care face parte din programul operational sectorial de Transport (POS-T), gestionat de MTI, are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi intre orasele Arad si Timisoara in lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezinta lungimea variantei de ocolire Arad si 32,25 km reprezinta lungimea autostrazii care leaga orasele Arad si Timisoara.

Autostrada Arad – Timisoara este parte a ramurii nordice a Axei Prioritare TEN-T nr. 7, care traverseaza teritoriul Romaniei de la Nadlac la Constanta.

Prin realizarea acestui obiectiv se estimeaza o reducere cu 76% a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, o reducere a timpului mediu de calatorie intre Arad si Timisoara de la 64 minute la 33 minute, precum si o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor.

In ceea ce priveste indicatorii fizici ai proiectului, vor fi construiti 44,5 km de autostrada, 20 de poduri si pasaje, 18 pasaje peste autostrada, 5 noduri rutiere si 2 centre de intretinere si zone de servicii.

Sursa: ziare.com

Reclame

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: