Lasă un comentariu

Harghita: A început construirea bazelor Salvamont, realizate din fonduri europene


Lucrările la centrele de salvare montană din Harghita, care vor fi finanţate din fonduri europene, au început marţi, în prezenţa autorităţilor judeţene.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a prezentat lucrările care vor fi efectuate la baza Salvamont de la Băile Harghita, o localitate aflată în apropierea municipiului Miercurea Ciuc. În timp ce Borboly Csaba le vorbea jurnaliştilor despre proiectul european în cadrul căruia salvarea montană din judeţ va fi modernizată, mai mulţi copii din staţiune s-au dat pe tiroliană, asistaţi de salvamontişti.

Proiectul, intitulat „Modernizarea salvării montane în judeţul Harghita”, are o valoare de 2 milioane de euro şi prevede, pe lângă achiziţionarea de echipament individual şi utilajele necesare operaţiunilor de salvare, şi realizarea a patru baze salvamont care să asigure adăpostirea salvatorilor pe timp de noapte şi să prelungească perioada de asistenţă. Acestea vor fi construite la Băile Harghita, Topliţa, Harghita – Mădăraş şi Lacu Roşu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că acest proiect, alături de altele derulate de instituţia pe care o conduce, va ajuta la dezvoltarea turismului din zonă şi la prezenţa judeţului pe harta turistică europeană şi mondială. El a subliniat că proiectul a fost primul de acest gen din ţară, depus în cadrul Programului Operaţional Regional, iar după finalizarea lui dotarea salvatorilor montani din judeţ va fi cea mai bună din ţară.

„După cum ştiţi, ani la rândul salvamontiştii noştri şi-au riscat şi îşi riscă încă viaţa cu echipament neadecvat, învechit sau insuficient. Aşadar, în cadrul acestui proiect vor fi construite cele patru centre de salvare montană, echipele vor fi echipate corespunzător, o echipare care cred că va fi cea mai bună din ţară la momentul de faţă”, a spus Borboly Csaba. Iniţiatorul proiectului, Marian Chivu, fostul şef al Serviciului de Salvamont Harghita, a precizat că cele patru baze salvamont vor asigura atât loc de salvare, de masă, de instruire, de depozitare a echipamentelor, dar şi un mic cabinet medical. Lucrările la cele patru centre de salvare montană din judeţ sunt preconizate să se finalizeze în octombrie 2011. Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat în luna aprilie, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Sursa: administratie.ro

Anunțuri

About Author

Consultant vanzari mobilier profesional pe domeniul horeca.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: