Lasă un comentariu

Modificări la impozitarea pensiunilor turistice. Taxe de până la 3.744 de lei pe an


Operatorii în turism care au statut juridic de persoană fizică autorizată pot cere din acest an să fie impozitaţi pe baza normei de venit, în locul sistemului de impozitare după veniturile şi cheltuielile efectiv realizate.

Aceleaşi reguli se aplică şi pentru PFA-urile care se ocupă cu închirierea de biciclete, motoscutere, autovehicule sau ATV-uri.

Cei care doresc să treacă la sistemul pe bază de normă de venit trebuie să depună o cerere în acest sens la Direcţia de Finanţe Braşov până în 31 ianuarie. Cei care nu îşi exprimă opţiunea vor fi impozitaţi în continuare în sistem real.

Normele de venit sunt calculate în funcţie de numărul de camere. Astfel pensiunie care au până în 4 camere vor plăti 1.728 de lei pe an, cele care au între 5 şi 8 camere vor achita 2.496 de lei, iar cele cu peste 8 camere vor plăti 3.744 de lei.

sursa: adevarul.ro

Reclame

About ADHoreca

Dotari profesionale cu: ustensile si accesorii pentru bucatarie (ex: polonice, spumiere, deschizatoare universale, oale, cratite, blaturi PE, aparate bucatarie), accesorii servire (ex: tavi, carucioare), accesorii masa (ex: oliviere/menaj, platouri, suporti servetele, inele servetele, suporti scobitori), accesorii si aparatura bar (ex: blendere, mixere, shakere, lingurite, masini gheata, zdrobitoare gheata, decoratoare, prese, espresoare), accesorii patiserie, accesorii cofetarie, accesorii hotel (ex: delimitatoare, brelocuri personalizate, tablite informare), accesorii si consumabile curatenie, tacamuri inox, vesela portelan, pahare sticla si cristal.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: