Lasă un comentariu

Arad: Turismul, pe loc repaus


Aradul nu a excelat în domeniul turismului, astfel că la final de an indicele de ocupare era similar cu cel din 2010.Atragerea turiștilor spre județul Arad se numără printre obiectivele administrației, atât pe plan local cât și pe plan județean. Investițiile în infrastructură, obiective turistice și modernizarea unor facilități s-au dorit a avea ca efect o creștere a turiștilor ce decid să înnopteze în Arad, însă situația statistică nu este la fel de îmbucurătoare.

12.226 de sosiri

Ultimul raport al Direcției Județene pentru Statistică Arad relevă faptul că în decembrie 2011 turismul a avut o scădere față de lunile anterioare. Astfel că au fost înregistrate 12.226 de sosiri în principalele structuri de primire turistică, cei mai mulți turiști oprindu-se la un hotel – 8.053 de sosiri. Pe poziția secundă s-au aflat pensiunile turistice cu 3.252 de sosiri, în timp ce motelurile au avut cei mai puțini turiști – 179 sosiri. Comparativ cu luna decembrie a anul 2010, numărul sosirilor în structurile turistice au fost într-o ușoară creștere, de la 12.060 la 12.226, chiar dacă în luna octombrie, spre exemplu, numărul sosirilor ajunsese la peste 19,6 mii.

Nopți în Arad

Peste 20 de mii de turiști au decis să înnopteze, în decembrie, într-un dintre structurile principale de primire turistică. Turiștii au ales să își petreacă o noapte la unul dintre hotelurile, vilele turistice sau pensiunile agroturistice arădene. Numărul lor este însă în scădere față de ultimele nouă luni. Cel mai mare număr de înnoptări a fost raportat în luna august, o lună dedicată turismului.

Indice net

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a rămas la nivelul din 2010 – 16,7 procente, în creștere cu 0,5 procente față de ianuarie 2011.

via Turismul, pe loc repaus – ARADON.

Anunțuri

About ADHoreca

Dotari profesionale cu: ustensile si accesorii pentru bucatarie (ex: polonice, spumiere, deschizatoare universale, oale, cratite, blaturi PE, aparate bucatarie), accesorii servire (ex: tavi, carucioare), accesorii masa (ex: oliviere/menaj, platouri, suporti servetele, inele servetele, suporti scobitori), accesorii si aparatura bar (ex: blendere, mixere, shakere, lingurite, masini gheata, zdrobitoare gheata, decoratoare, prese, espresoare), accesorii patiserie, accesorii cofetarie, accesorii hotel (ex: delimitatoare, brelocuri personalizate, tablite informare), accesorii si consumabile curatenie, tacamuri inox, vesela portelan, pahare sticla si cristal.

Comenteaza...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: